Nakit zaprešićkog kraja

Izvor: Wiki-dveri

(Usporedba među inačicama)
Skoči na: orijentacija, traži
Redak 1: Redak 1:
-
Nakit može biti simbol ili uspomena, ali isto tako i tema o kojoj se mnogo razmišlja i govori.  Od bižuterije do dijamanata, dragog kamenja ili običnog drveta, svaki priča svoju priču i nosi neku uspomenu. U svojoj smo priči, tj. filmu odlučile prikazati nastanak starog zaprešićkog nakita koji je daleko od dijamanata i dragog kamenja, ali nosi neprocjenjivu vrijednost sačuvanu u uspomenama naših baka, sjećanjima koja čine neizbrisiv trag u folkloru ovoga kraja. Dijelove jezika, kulture, pejzaža, hrane možemo naći u pojedinim komadima nakita koje ćemo vam predstaviti. Film o izradi nakita sniman je na Radionici izrade nakita u Muzeju „Brdovec“.  Osim što su gledale izradu nakita, učenice su same probale izrađivati stari nakit i uvjerile se kako to baš i nije lagani posao što doprinosi činjenici kako je baština vrijedna i trebamo ju čuvati. U filmu je intervjuirana gospođa Ljubica Krstić, voditeljica radionice, a pojavljuju se i sudionice radionice. Sve smo završili veselom, prigodnom glazbom sastava „Dečki iz Zaprešića“ .
+
Učenice Oš Antuna Augustinčića odlučile su u sklopu ovogdišnje teme snimiti edukativan film o nakitu zaprešićkog kraja. Nakit može biti simbol ili uspomena, ali isto tako i tema o kojoj se mnogo razmišlja i govori.  Od bižuterije do dijamanata, dragog kamenja ili običnog drveta, svaki priča svoju priču i nosi neku uspomenu. U svojoj su priči, tj. filmu odlučile prikazati nastanak starog zaprešićkog nakita koji je daleko od dijamanata i dragog kamenja, ali nosi neprocjenjivu vrijednost sačuvanu u uspomenama naših baka, sjećanjima koja čine neizbrisiv trag u folkloru ovoga kraja. Dijelove jezika, kulture, pejzaža, hrane možemo naći u pojedinim komadima nakita koje ćemo vam predstaviti. Film o izradi nakita sniman je na Radionici izrade nakita u Muzeju „Brdovec“.  Osim što su gledale izradu nakita, učenice su same probale izrađivati stari nakit i uvjerile se kako to baš i nije lagani posao što doprinosi činjenici kako je baština vrijedna i trebamo ju čuvati. U filmu je intervjuirana gospođa Ljubica Krstić, voditeljica radionice, a pojavljuju se i sudionice radionice. Film završava prigodnom glazbom sastava „Dečki iz Zaprešića“ .
-
 
+
Redak 8: Redak 7:
Datoteka:Gaj20183.jpg| Isiječak iz filma
Datoteka:Gaj20183.jpg| Isiječak iz filma
</gallery></center>
</gallery></center>
-
 
Film možete pogledati na poveznici: https://youtu.be/OVkAjwh-4lg
Film možete pogledati na poveznici: https://youtu.be/OVkAjwh-4lg

Inačica od 07:41, 18. travnja 2018.

Učenice Oš Antuna Augustinčića odlučile su u sklopu ovogdišnje teme snimiti edukativan film o nakitu zaprešićkog kraja. Nakit može biti simbol ili uspomena, ali isto tako i tema o kojoj se mnogo razmišlja i govori. Od bižuterije do dijamanata, dragog kamenja ili običnog drveta, svaki priča svoju priču i nosi neku uspomenu. U svojoj su priči, tj. filmu odlučile prikazati nastanak starog zaprešićkog nakita koji je daleko od dijamanata i dragog kamenja, ali nosi neprocjenjivu vrijednost sačuvanu u uspomenama naših baka, sjećanjima koja čine neizbrisiv trag u folkloru ovoga kraja. Dijelove jezika, kulture, pejzaža, hrane možemo naći u pojedinim komadima nakita koje ćemo vam predstaviti. Film o izradi nakita sniman je na Radionici izrade nakita u Muzeju „Brdovec“. Osim što su gledale izradu nakita, učenice su same probale izrađivati stari nakit i uvjerile se kako to baš i nije lagani posao što doprinosi činjenici kako je baština vrijedna i trebamo ju čuvati. U filmu je intervjuirana gospođa Ljubica Krstić, voditeljica radionice, a pojavljuju se i sudionice radionice. Film završava prigodnom glazbom sastava „Dečki iz Zaprešića“ .Film možete pogledati na poveznici: https://youtu.be/OVkAjwh-4lg

Osobni alati